• Nyitva tartás: hétfő - péntek 8.00 - 16.00
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az építtetőnek, az egyszerű bejelentéshez kötött lakóépületek építésénél a tervezési szerződésben, írásbeli megállapodást kell kötnie a tervezővel, tervezői művezetés végzésére. Olyan természetes személyeknek, akik saját maguknak építenek családi házat, -2019.10.24.-e utáni szerződéskötés esetén- a tervezői művezetés igénybevétele nem kötelező.
•    Tervet, valamint tervezői művezetést csak a 266/2013 (VII.11.) kormányrendelet szerinti megfelelő jogosultsággal rendelkező tervező készíthet, ill. végezhet.
•    A tervező a tervezési művezetés ellátása érdekében alvállalkozót alkalmazhat. Tervező az alvállalkozójáért úgy felel, mintha a tervezői művezetést maga végezte volna.
•   A tervező minimum 6 tervezői művezetési alkalom ellátására köt szerződést. Amennyiben a szakági tervezői művezetők a megbízásukat a tervező alvállalkozóiként látják el, a minimum 6 alkalomba beleszámítanak a szakági tervezők művezetési alkalmai is.
•    A munkadíjat jogszabályban rögzített hatósági ár szabályozza, a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet 3. § (3) pontjában foglaltak szerint.
•    Az építtető a szerződésben kötelezettséget vállal, hogy tervezőnek hozzáférési kódot biztosít az e-építési naplóhoz és biztosítja az építési helyszínre a bejutást.

A művezetési alkalmakat az épület jellege, a helyszíni adottságok és a kivitelezés sajátosságai alapján a tervező és az építtető szerződésben határozza meg. A kötelező 6 alkalmon kívül javasolt még a gépészeti és elektromos munkák, a szigetelések és egyéb szakipari munkák ellenőrzése.

Tervezői művezető feladata a terv szerinti megvalósítás elősegítése, a terv szerinti megvalósítást gátló vagy segítő tényezőkre való javaslatok, figyelemfelhívások megtétele, a kivitelezési tervdokumentációtól való eltérés megállapítása és rögzítése.
Tervezői művezető az általa tapasztalt, a kivitelezési dokumentációtól eltérő kivitelezést köteles az e-építési naplóba 24 órán belül rögzíteni. A tervező művezető a kivitelezést lezáró utolsó művezetése során köteles minden, a végleges kivitelezési tervtől való eltérő megvalósítás tényét és mértékét az e-építési napló lezáró nyilatkozatában rögzíteni, még abban az esetben is, ha ezeket korábban már jelezte és a kivitelezés további folyamatában nem kerültek kijavításra. Tervezői művezető, ha művezetése során a kivitelezési tervtől eltérő, emberi életet veszélyeztető kivitelezést tapasztal és azt a figyelmeztetése ellenére sem szüntetik meg rögtön, köteles azonnal az építésfelügyeletet értesíteni.

A tervezői művezető a kivitelezési folyamatot nem ellenőrzi, sem műszaki ellenőri, sem felelős műszaki vezetői feladatokat nem láthat el. Ilyen jellegű felelősséget nem vállalhat.

Kapcsolatok

Telephely (iroda)
9436 Fertőszéplak HRSZ:901
Győr-Moson-Sopron megye
Székhely (levelezési cím)
9435 Sarród, Kossuth Lajos utca 26.
Győr-Moson-Sopron megye
+36 30 956 9122

Nyitva tartás

Nyitva tartás

Hétfő-péntek: ............... 8.00-16.00

Szombat: ........................ zárva

Vasárnap: ....................... zárva

© 2020 Delta Electro Kft. Minden jog fenntartva!